Boerderij

Boerderij Hoogezand is gebouwd in 1954 als de eerste ruilverkavelingsboerderij op Texel. Gelegen op het oude land van Texel, met 12 hectare tegen een oude binnendijk, en nog 20 hectare over de dijk in polder Het Noorden, maakt de ligging uniek. De koeien moeten over de dijk en door een koeientunnel, onder de weg door, naar het weiland.

Sinds april 2000 wonen wij, René en Ina Boogaard, met onze kinderen op boerderij Hoogezand. Passie voor koeien is onze drijfveer om een eigen boerderij te hebben met melkkoeien. Onze stalnaam is Texel Beauty Holsteins Door onze fokkerij en deelname aan koeien- en kalverenkeuringen raken onze Texel Beauty koeien al aardig bekend. Tegenwoordig lopen er Texel Beauty dames en heren door heel Europa!
 

Activiteiten en workshops

Doordat er veel vragen van mensen van buitenaf kwamen ontstond het idee om op een unieke manier buitenstaanders in contact te brengen met onze koeien en het boerenleven. Sinds 2009 worden er activiteiten en workshops georganiseerd voor zowel groepen  vanaf 10 personen als kleinere aantallen.
In 2010 zijn we als melkveebedrijf in de Stichting Boerenklasse gestapt  en zijn we educatieboerderij voor groep 7/8 van de basisschool en de brugklas van het voortgezet onderwijs.

Onze uitdaging is om iedere bezoeker ontspannen en weer opgeladen met een glimlach op het gezicht het erf te zien verlaten.