Workshops

Onze Texel Beauty koeien zijn echte beauties, wij zijn dan ook erg trots op onze dames!

In de workshops vertellen we over onze koeien, zo ontdek je dat er hele families op onze boerderij rondlopen.. Voor alle workshops geldt dat je in een ontspannen sfeer tussen de koeien bezig bent.

Elke workshop begint met een kennismaking met de boerin onder genot van een kop koffie/ thee en heerlijke koek.

Aanbod workshops


Koeknuffelen

Rust, ontspannen en genieten. Een koe is een geweldig wezen, zij heeft net als de mens een eigen karakter, dat ervaar je in de workshop koeknuffelen. Onze Texel Beauty Ilse is een grote imponerende zwarte koe maar wel een echte knuffeltante, zo ook haar rode dochter TB Ilse 2. Zo lopen hier hele families waar echte knuffels bij zitten.

Na het aantrekken van de overall met boerenzakdoek en klompen gaan we eerst een rondje langs de kalfjes, ondertussen vertelt de boerin van alles over de dieren en hun gedrag. Tussendoor is er ruimte voor wat fris met een stukje kaas. Daarna gaan we naar het weiland waar de koeien grazen waar de boerin uitleg geeft hoe koeknuffelen in zijn werk gaat. En al genietend van de rust, ruimte en het uitzicht gaan we in contact met de koeien. Dan komt het echte ontspannen: heerlijk met je ogen dicht genieten van de warmte, de rust en de geluiden van dit grote lijf (700 kg gewicht!).

Duur van de workshop: ongeveer 2.5 uur
Prijs: € 35,- p.p. voor groepen vanaf 8 personen, kleinere aantallen op aanvraag

Neem contact op of reserveer hier


Koe schilderen

In deze workshop kun je kiezen om een koeienbeeld te beschilderen of op doek te schilderen.

Elke koe heeft haar eigen unieke aftekening, dat zijn de vlekken op haar lijf, in deze workshop kun je ervoor kiezen een koe natuurgetrouw na te schilderen of juist je fantasie de loop te laten gaan.

Voor je daadwerkelijk aan het schilderen gaat ga je eerst onder begeleiding van de boerin een rondje langs de dieren, waar je veel over de dieren komt te weten, daarna krijg je een schort om je te beschermen tegen verfvlekken en gaan we naar de wei waar de koeien grazen. (of in de stal bij slecht weer) Hier kun je heerlijk op je gemak aan de slag en maak je je eigen kunstwerk !

Duur van de workshop: 2- 2.5 uur
Prijs: voor koebeeld van polystone/ doek van 30x 40cm  € 29.50 p.p. voor groepen vanaf 10 personen, kleinere aantallen op aanvraag

Neem contact op of reserveer hier


Klomp beschilderen

In deze workshop ga je een klomp beschilderen, een leuk aandenken aan een gezellig uitje op de boerderij!

Ook bij deze workshop maak je eerst een rondgang langs de dieren onder begeleiding van de boerin en zoeken we een mooi plekje om te schilderen, al genietend van de omgeving ga je aan de slag. Met deze workshop kun je echt je fantasie de vrije loop laten gaan!

Duur van de workshop: ca 1.5 uur
Prijs: € 19.50 p.p. voor groepen vanaf 10 personen, kleiner aantallen op aanvraag


Neem contact op of reserveer hier